- Type
- Final term past paper
- Course
- MGT501 Human Resource Management
- Size
- PDF 117 KB
- Updated
- 23 Oct 2026
You get 3 free files a day on the website. Add the Chrome extensionSign in with the extension for 30 a day.
Preview text
Text from pages 1, 2, 3 of 13. Download the file for all 13 pages.
Come and join us at WebLyceum
For Past Papers, Quiz, Assignments, GDBs, Video Lectures etc
Q1. Which of the following structure is formed to facilitate the work flow for goals achievement? (1 marks)
Correct answer: Organization
Q2. The set of tasks & duties assigned to a particular person is said to be his/her: (1 marks)
Correct answer: Duty
Q3. Controlling is mandatory to: (1 marks)
Correct answer: All of the given options
Q4. Entrepreneurs are said to perform the: (1 marks)
Correct answer: Decisional role
Q5. A new circular was issued by the top management of the organization to conduct performance appraisal of each employee after completion of one year of his/her service, which term best describes the above situation? (1 marks)
Correct answer: Base timings method
Q6. As an HR manager you have collected and reviewed the information\data related to a particular job, while conducting the job analysis. What will be your next step in this situation? (1 marks)
Correct answer: Draft job description & job specification
Q7. Which one of the following data collection tool you prefer in order to obtain information from large number of employees in short time period for job analysis? (1 marks)
Correct answer: Employee diaries
Q8. What could be the main consideration of an HR manager during recruitment? (1 marks)
Correct answer: Attract a large number of applicants
Related MGT501 files
All MGT501 files →- MGT501 Final Term Solved File 2 by Team Hadi Final term PDF 2.2 MB
- MGT501 Final Term Solved Subjective Final term PDF 650 KB
- MGT501 Final Term MCQs by Masters Final term PDF 470 KB
- MGT501 Final Term Solved File 5 by Team Hadi Final term PDF 8.9 MB
- MGT501 Midterm Handouts by VU Oxford Handout PDF 9.3 MB
- MGT501 MCQs by Arslan Asghar MCQs PDF 1.9 MB
Get more out of VUBuddy, for free
- Unlimited downloads
- The explanation behind every MCQ answer
- Study offline on slow data
- 30 downloads a day instead of 3
- Sign in and buy Pro Semester here
One Pro Semester membership works in both the extension and the app.